Krzysztof Zanussi mesterkurzus a filmrendezésről

A lengyel film élő legendája januárban mesterkurzust tartott a Filmalap Fast Forward programjának keretében a budapesti Lengyel Intézetben. A személyes hangvételű előadás teljes hosszban itt tekinthető meg.

Szabó István Közép-Európája

80. születésnapja alkalmából Szabó István életműve előtt tisztelegnek a lírai összeállítással a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársai. A klipben felvillannak a korai filmek jellegzetesen visszatérő motívumai, Szabó kedves szereplői, tárgyai, s a későbbi filmek világsztárjai.

Új előzetesek készültek régi magyar filmekhez

Öt magyar klasszikus film, a Hyppolit, a lakáj, a Dögkeselyű, a Te, rongyos élet...!, a Szamárköhögés és a Sose halunk meg elérhetővé vált a Telekom videotékájában. Ebből az alkalomból új előzetesek is készültek a filmekhez.

Az én XX. századom – új előzetes

A 2018. február 15-25. között megrendezésre kerülő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál filmklasszikusok előtt tisztelgő Berlinale Classics szekciójában február 20-án 19.00-kor tűzik műsorra Enyedi Ildikó Az én XX. századom című, Cannes-ban 1988-ban Arany Kamera-díjat nyert első játékfilmjét, teljeskörűen restaurálva. A filmet a Magyar Nemzeti Filmalap által meghirdetett Nemzeti Digitális...

Így telt az év a 60 éves Filmarchívumban

2017 számunkra az újrakezdés éve volt. Köszönjük mindenkinek, aki figyelemmel kísérte és támogatta a munkánkat.

Ilyen volt a Klasszikus Film Maraton – videókon

3 helyszín, 4 nap, 40 vetítés, 13 szakmai program, több tucat meghívott vendég és előadó, közel 5000 néző – egy helyen a fesztiválon készült mozgóképfelvételek. Cikkünket folyamatosan bővítjük az újonnan megszerkesztett anyagokkal!

Török Ferenc filmrendező A Valahol Európában című filmről

Részlet a Valahol Európában című DVD kiadvány egyik extrájából.

Szerelem – Új előzetes

Makk Károly Szerelem című klasszikusának teljeskörűen restaurált változatát 2016-ban újra bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon. A felújított filmhez új trailer is készült.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN