Pócspetri – DVD bemutató és vetítés

Már tíz éve nincs közöttünk Ember Judit filmrendező, akinek nevéhez a legtöbb betiltott film kapcsolódik. Az évforduló alkalmából a Filmarchívum kétlemezes kiadványban, felújítva, extrával adta ki legfontosabb filmjét, a Pócspetrit. A kiadványt november 25-én a FUGÁ-ban mutatjuk be.

Ilyen volt a Klasszikus Film Maraton – képekben

3 helyszín, 4 nap, 40 vetítés, 13 szakmai program, több tucat meghívott vendég és előadó, közel 5000 néző – egy helyen a fesztivál képei.

Digitálisan felújított filmklasszisok nagyvásznon

Az idén 60 éves, januártól a Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum a kerek évforduló alkalmából a hétvégén megrendezte az első Budapesti Klasszikus Film Maratont. Három nap alatt, az Uránia Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Corvin moziban nyolc tematikus blokkban...

Filmalap/Filmarchívum |

Queen, Moszkva tér, Metropolis és reklámfilmek a Klasszikus Film Maratonon

A januárban újjászervezett Filmarchívum nemzetközi filmfesztiválján, a Budapesti Klasszikus Film Maratonon két nagy közönségkedvenc is bemutatásra kerül: A Queen 1986-os budapesti koncertje százezrek számára emlékezetes, hiszen a zenekar ekkor lépett fel először a vasfüggöny mögött. Zsombolyai...

Filmalap/Filmarchívum |

Visszatér a mozikba A Pál utcai fiúk

Az idei Fábri Zoltán Centenárium alkalmából újra mozivásznon látható A Pál utcai fiúk, amelyet a Filmalap égisze alatt működő Magyar Nemzeti Filmarchívum digitális felújítási programjában restauráltak. Az évforduló napján, október 15-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiállítással és...

Filmalap/Filmarchívum |

Az óriáskerék – ősbemutató 65 év után

Az idén 110 éve született Radványi Géza Bécsben készült filmjét Szolnokon és Budapesten is láthatja a közönség.

Felújított Fábri-filmek és külföldi filmritkaságok Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Az elmúlt hónapokban újjászervezett Filmarchívum négy napos nemzetközi archív filmfesztivált rendez Budapesten. Az első Budapesti Klasszikus Film Maraton 2017. november 2-5. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Corvin Moziban lesz.

Filmalap/Filmarchívum |

A Munkászubbony Pordenonéban

Tegnap mutatta be a pordenonei némafilmfesztiválon az amszterdami EYE Filmmuseum azt a filmhagyatékot, amelyet nemrégiben vásároltak. Az előadáson hangsúlyos helyet kapott a számunkra is fontos felfedezés, az 1914-es Munkászubbony című film, amelynek restaurálása hamarosan kezdetét veszi...

Emléknap a 100 éve született Fábri Zoltán tiszteletére

Október 4-én előadásokkal, kerekasztal-beszélgetéssel és filmvetítéssel egybekötött emléknapon idézi meg a 100 éve született Fábri Zoltán Kossuth-díjas rendező szellemi örökségét a Magyar Művészeti Akadémia a Pesti Vigadóban.

MTI/Filmarchívum |

A Filmarchívum részvételével indul a Filmtettfeszt

Tizenkét erdélyi városban zajlik jövő héttől a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle, amelyen egyebek mellett tíz magyar nagyjátékfilmet mutatnak be, a filmek egy részét az archívum biztosítja.

MTI/Filmarchívum |

Jön az első Budapesti Klasszikus Film Maraton

Ilyen még nem volt: Fábri, Radványi, Dargay, Curtiz, Lubitsch, Romy Schneider, Michael Caine és Kabos Gyula egyszerre Budapesten!

Filmalap/Filmarchívum |

Psyché – DVD bemutató

Bódy Gábor Psyché című filmje a közelmúltban háromlemezes DVD-n jelent meg, amelynek bemutatójára szeptember 29-én, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen kerül sor.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN